18-05-17

Buurten met de burgemeester

Op zondag 28 mei komen burgemeester, schepenen en mandatarissen naar Brukom voor een woordje door de burgemeester maar vooral om te luisteren naar uw vragen. Het zou goed zijn mochten er veel bewoners aanwezig zijn en zeker de vragen te stellen die u bezighouden.
Zelf zal ik niet aanwezig kunnen zijn maar dat mag geen probleem zijn want de hinder veroorzaakt door geluidsoverlast en slagschaduw zijn verre van opgelost. We kregen intussen al heel wat bedenkingen en vragen via email.

Waar zeker een antwoord moet op komen :
- wat met de gedane belofte door Eoly/Colruyt om de geluidshinder tegen het einde van het jaar met 10% te verlagen;

- welke huizen zijn in het computerprogramma opgenomen om te melden dat die en die zoveel uren slagschaduw heeft gekregen;

Zelf zullen we een schrijven richten naar minister Schauvliege met de vraag :

1. Wie controleert wie?
Met andere woorden zijn de resultaten van de metingen qua geluid en slagschaduw uitgevoerd door Eoly/Colruyt controleerbaar? De geschiedenis heeft ons geleerd zeer sceptisch te zijn omtrent software.

2. Cumul van slagschaduw?
Indien er nog 2 windturbines bij komen is de kans groot dat we extra hinder van slagschaduw krijgen, MAAR zullen de toegelaten 8u. per jaar sneller bereikt worden. Wie zal dit controleren want de bouwinstanties afzonderlijk zullen niet aan deze limiet komen maar we de cumul ervan.

Afspraak op 28 mei om 10.30 in de kantine KV Brucom

 

De commentaren zijn gesloten.